piątek, 21 maja 2021

Mięso z cebulą i ziołami

Genialny pomysł na biesiadowanie w ogrodzie, z przyjaciółmi, rodziną. Na mięso trzeba trochę poczekać aż się usmaży ale naprawdę warto. Poniżej jest oryginalny przepis aby pokazać, że można zrobić kurczaka albo schab. Ja zawsze robię kurczaka.


Składniki:

8 podudzi z kurczaka

8 plasterków schabu

Sól, pieprz

9 łyżek oleju

3 łyżki pikantnego keczupu

1 łyżka soku z cytryny

1 ząbek czosnku

1 cebula

Po dwie gałązki świeżego rozmarynu i tymianku

I opakowanie marynaty klasycznej do mięs i ryb Galeo

Sposób przygotowania:

1) podudzia z kurczaka i schab opłucz, osusz. Lekko oprósz solą i pieprzem

2) Olej wymieszaj z keczupem, sokiem z cytryny oraz obranym i posiekanym czosnkiem. Wsyp marynatę. Mieszanką posmaruj mięso. Obłóż pokrojoną w plastry cebulą oraz posiekanymi ziołami. Marynuj 2 godziny.

3) zamarynowane kawałki mięsa piecz na grillu około 10 minut.

Przygotowanie 25 minut Marynowanie 2 godziny Na 8 porcji




Smacznego!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz