Genialny pomysł na biesiadowanie w ogrodzie, z przyjaciółmi, rodziną. Na mięso trzeba trochę poczekać aż się usmaży ale naprawdę warto. Poniżej jest oryginalny przepis aby pokazać, że można zrobić kurczaka albo schab. Ja zawsze robię kurczaka.
Składniki:
8 podudzi z
kurczaka
8
plasterków schabu
Sól, pieprz
9 łyżek
oleju
3 łyżki
pikantnego keczupu
1 łyżka
soku z cytryny
1 ząbek
czosnku
1 cebula
Po dwie
gałązki świeżego rozmarynu i tymianku
I opakowanie
marynaty klasycznej do mięs i ryb Galeo
Sposób przygotowania:
1) podudzia z kurczaka i schab opłucz, osusz.
Lekko oprósz solą i pieprzem
2) Olej wymieszaj z keczupem, sokiem z cytryny
oraz obranym i posiekanym czosnkiem. Wsyp marynatę. Mieszanką posmaruj mięso.
Obłóż pokrojoną w plastry cebulą oraz posiekanymi ziołami. Marynuj 2 godziny.
3) zamarynowane kawałki mięsa piecz na grillu
około 10 minut.
Przygotowanie 25 minut Marynowanie 2 godziny Na 8
porcji
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz