Dzisiaj karkówka
na ostro, wyszła pyszna. Tylko następnym razem należy trochę marynaty zdjąć z
mięsa gdyż trochę się przypala. Smakowało wszystkim którym miało smakować.
Gorąco polecam.
Składniki
1 kg
karkówki bez kości
sól
2 ząbki
czosnku
papryczka
chili
szklanka
przecieru pomidorowego
1/2
szklanki miodu
łyżka octu
winnego
2 łyżki
sosu sojowego
listki
bazylii
przyprawa
do karkówki np. PRYMAT
Sposób przygotowania:
Mięso
pokroić na kotlety. Lekko rozbić tłuczkiem i umiarkowanie posolić. Czosnek
obrać, drobno posiekać. Papryczkę chili opłukać, usunąć pestki i drobno
posiekać.
Przecier
pomidorowy połączyć z czosnkiem, chili, miodem, octem, sosem sojowym i
przyprawą do karkówki. Mięso zalać marynatą, wstawić do lodówki na 12 godzin.
Kotlety
wyjąć z marynaty (resztę marynaty zachować). Piec na grillu po 20 minut z
każdej strony. Od czasu do czasu smarować marynatą. Podać z bazylią.
Czas
przygotowania: 45 minut Ilość porcji: 6
Spodobał Ci
się przepis pozostaw swój komentarz ;)
Smacznego
!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz