Bułki kajzerki z pieczarkami, przepis trochę czasami modyfikuję i dodaję trochę podsmażonej wędliny i czasami dodaję jajko, żeby dać jajko bułkę kajzerkę należy zastąpić taką bułką do hamburgerów. Z bułki kajzerki wszystko zawsze ucieka, a w takiej od hamburgerów wszystko się ładnie mieści. Bułeczki są pyszne i są fajnym pomysłem na kolację czy nawet dla gości.
Składniki:
4 kajzerki
25 dag
pieczarek
Duża cebula
15 dag
startego żółtego sera
Masło
Sól, pieprz
Ewentualnie:
4 jajka i szynka
Sposób
przygotowania:
Skroić
wierzchy z bułek i wydrążyć środki.
Każdą bułkę wysmarować wewnątrz masłem. Oczyszczone grzyby i cebulę drobno
pokroić, usmażyć i przyprawić. W zagłębienia powstałe w każdej z bułek najpierw
włożyć nadzienia (można też dodać szynkę i wbić po jednym jajku) i posypać żółtym
erem. Wstawić do gorącego piekarnika i piec 20 minut.
Smacznego!!!
Genialny pomysł na szybką przekąskę! Na pewno wypróbuję!
OdpowiedzUsuńPolecam 😊
OdpowiedzUsuń