Mizeria
jest dobrym pomysłem aby ją podać do obiadu w upalne dni. Taka mizeria jest
orzeźwiająca i bardzo dobrze smakuje w upalne dni. Mizeria pasuje jako dodatek
do ziemniaków i np. jajka sadzonego lub innych obiadów.
Składniki:
- 5 ogórków albo dwa duże zielone ogórki
- Jeden jogurt naturalny typu greckiego
- jedna śmietana może być specjalna do mizerii 10 %
- sól i pieprz
Sposób
przygotowania:
Ogórki przygotowujemy chociaż
dwie godziny przed podaniem. Ogórki obieramy i ścieramy na tarce na plasterki.
Po starciu posypujemy ogórki solą i zostawiamy aby się zmorzyły. Ogórki
odciskamy przez sito pozbywając się nadmiaru wody wrzucamy do miski dodajemy
jogurt, śmietanę i pieprz. Wszystko mieszamy. Próbujemy czy nie potrzeba dodać
więcej soli, jeżeli tak to dodajemy i ponownie mieszamy.
Życzę smacznego!!!
Droga Marto, chciałbym wysłać Ci ofertę współpracy dotyczącą bloga, ale niestety nie mogę znaleźć żadnego kontaktu. Proszę wyślij mi maila na mojalodowka@mojalodowka.pl - wyślę Ci szczegóły
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Michał Kachel
taką mizerie uwielbiam, nie wiem jak można jeść mizerie na słodko to prawie tak jak by się jadło smalec z cukrem ochydaaaa
OdpowiedzUsuńuwielbiam z jajkiem sadzonym :)
OdpowiedzUsuń---
klik